Oświadczenie Akcjonariusza oraz Zarządu

28.08.2014

Stanowisko strategicznego Akcjonariusza oraz Członków Zarządu i ADMIRAL BOATS w sprawie aktualnej wyceny spółki:

W związku z pytaniami ze strony inwestorów i akcjonariuszy, dotyczącymi aktualnej kondycji spółki oraz jej rynkowej wyceny informujemy, że jako osoby, które od wielu lat są osobiście zaangażowane w rozwój i wzrost wartości ADMIRAL BOATS S.A. nie możemy przejść obojętnie wobec obecnej oceny jej potencjału w postaci aktualnego kursu akcji.

Zarząd spółki świadomie obiera kierunek, w którym zmierza ADMIRAL BOATS, i komunikuje go w sposób transparentny wszystkim inwestorom. ADMIRAL BOATS znajduje się na kluczowym etapie realizacji strategii rozwoju. Najważniejsze realizowane projekty strategiczne to inwestycje modernizacyjne zakupionego majątku po dawnej stoczni w Tczewie, wykorzystanie coraz większych mocy produkcyjnych nowego zakładu (zwłaszcza własnej infrastruktury portowej i możliwości transportu drogą wodną) oraz realizacja zleceń w nowych segmentach działalności, ściśle powiązanych z posiadanymi kompetencjami i infrastrukturą. Działania te, prowadzone są dzień po dniu, w obszarach realnej działalności gospodarczej.

Co ważne, pomimo niezadowalających wyników na poziomie przychodów ze sprzedaży oraz
negatywnego wpływu znacznych inwestycji na poziom wykazywanych zysków, w ujęciu
narastającym spółka wypracowała zysk netto po zanotowanej w I kwartale br.stracie, a rentowności sprzedaży wzrosła, do poziomu ponad 26%. Jesteśmy przekonani, że bardzo duże zmiany w modelu naszego biznesu, które zaszły w przeciągu ostatniego roku, budują wartość dla akcjonariuszy.

Wiesław Kleba, założyciel i strategiczny akcjonariusz ADMIRAL BOATS S.A.

Andrzej Bartoszewicz, Prezes Zarządu ADMIRAL BOATS S.A.
Pobierz plik